خبرلر: (اؤيرنجی، اورمو نيوز، ميلی شورا)

 

تبریز بیلی یوردو اویرنجی لری متینگ لرین گلن هفته یه ائرته له دیلر

TinyPic image

ساعت17- جوما آخشامی- تبریز دانشگاهی

تبریز بیلی یوردو اویرنجی لری یاینلادیقلاری بیر بیلدیری ایله هله لیک متینگ لرینه سون وئردیلر. اونلار اوز اعتراض لاریندا جیددی اولدوقلارینی بیلدیردیلر. هفته نین بیرینجی گونو(شنبه 5 خرداد) دا او بیری اونیورسیته لرله بیرلیکده داها دوزه نلی و بویوک متینگ قوراجاقلارینا قرارلی اولدوقلارینی سویله دیلر. بویوک احتمال اولاراق شنبه گونو بوتون اویرنجی لر بیر آرایا گله ره ک بویوک مقیاسدا متینگ قوراجاقلار. بو گونکو متینگ آذربایجان میللی مارشی اوخونماقلا سونا چاتدی.

هر اون دقیقه ده اللی متر ایره لی-ساعت دورد. جوما آخشامی تبریز دانشگاهی

دون باشلانان اوتورولو ائیلم بو گونده دوام ائتدی. بو گون نهار ساعت 12 ده ن باشلایاراق اویرنجی لر هر اون دقیقه ده اللی متر بیلی یوردون آنا قاپاسینا ساری یورودولر. اویرنجی لر بو ساعات آنا قاپی آرخاسیندادیرلار. دانشگاهین قاباغی چوخ شلوغ دور.

پست شده توسط Öyrenci در پنج شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۸۶ و ساعت 16:04

 

تبریز بیلی یودو قارشیسیندا سون دوروم سون هیجان

ساعت 3:45 دقیقه

بو ساعات تبریز بیلی یوردو اویرنجی لری اونیورسیته نین آنا قاپی سینا توپلانیبلار. قاپی لار گوونلیک گوجلری طرفینده قاپالی دورومدادیر. قارا یاخا اوزه ل قووه لر تبریز بیلی یوردونون ائشیگینده و ایچینده دیرلر. کیمسه یه ایچری گیرمه و چیخیش ایذنی وئریلمیر. اویرنجی لر دئییرلر" اویرنجی قورخماز"، "یاشاسین آذربایجان"، " نادر آزاد اولماسا بیز بوردان گئتمه ریک". لطفا هر کس اویرنجی لرین یاردیمی اوچون تبریز بیلی یوردونا ساری یوروسون. اویرنجی لر سیزی گوزله ییر.

پست شده توسط Öyrenci در پنج شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۸۶ و ساعت 15:42

 

خبر اختصاصی از دانشگاه تبریز

اویرنجی-ساعت سه و ربع بعد از ظهر-مقابل دانشگاه تبریز

بر اساس خبری که هم اینک بدستمان رسید، در پی بی توجهی مقامات مسئول به تحصن دانشجویان که از روز گذشته و در اعتراض به بازداشت نادر مهد قاراداغ دانشجوی اورموی دانشکده برق شروع شده است، دانشجویان مصمم به خارج شدن از داخل دانشگاه تبریز هستند. این در حالیست که رئیس حراست دانشگاه حاج آقا عادلی ضمن تهدید دانشجویان از آنها خواسته است که از دانشگاه خارج نشوند. هم اینک دانشجویان در حالی که شعارهای ملی سر می دهند بسمت درب اصلی دانشگاه در حرکتند. به احتمال زیاد دربهای خروجی دانشگاه بسته خواهد شد و دانشجویان در محاصره انتظامات دانشگاه خواهند بود. دانشجویان از ملت غیور آذربایجان در خواست کمک دارند. جوانان آذربایجان و دانشجویان دانشگاه آزاد با پیوستن به آنها و جمع شدن در مقابل درب اصلی و فلکه دانشگاه می توانند به یاری دوستانشان بشتابند.

گله جک بیزیمدیر- یاشاسین آذربایجان

پست شده توسط Öyrenci در پنج شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۸۶ و ساعت 15:14

 

آزادی جمعی از بازداشت شدگان در تبریز

طبق اخبار رسيده از تبريز امروز3 خرداد در ساعت 1 بامداد تعداد سيصد نفر از افراد بازداشت شده در تظاهرات شورانگيز 1 خرداد آذربايجان در تبريز  در دو نوبت جداگانه از زندان آزاد گشته اند. همگي اين افراد در دودسته 130 نفري و 170 نفري از زندان تبريز در حوالي ساعت 1 بامداد آزاد گشته اند. اغلب اين افراد هويت طلباني بودند كه براي بار نخست دستگير شده بودند و چندان شناخته شده نبودند. همچنين براي آزادي اين افراد وثيقه اي طلب نشده و تنها با اخذ تعهد نامه آزاد گشته اند. خاطر نشان مي سازد كه هنوز بالغ بر 50 فعال آذربايجاني شناخته شده در بازداشتگاههاي اداره اطلاعات و سپاه در بازداشت مي باشند و از وضعيت آنان اطلاعي در دست نيست.

 

اخبار جدید از اورمیه

 بازداشت فعال قدیمی شهر حسین حسین زاده

احضار روزنامه نگار اسماعیل جوادی

 اورمونيوز(۳ خرداد ۱۳۸۶):به دنبال نا آرامیهای گسترده روز اول خرداد ماه و برگزاری تجمع های اولین سالگرد اعتراضات خرداد ۱۳۸۵ در اورمیه، این شهر هنوز به حال و هوای عادی خود بر نگشته است و هنوز مأمورینی در سطح خیابانهای اصلی شهر مستقر هستند. امروز ۳ خرداد ماه اسماعيل جوادي، روزنامه نگار و فعال حركت ملي آذربايجان به اداره اطلاعات اورميه احضار شده و پس از چند ساعت بازجويي آزاد شده است. جوادی در جریان اعتراضهای روز جهانی زبان مادری در اورمیه بازداشت شده بود. او پس از آزادی با قرار وثیقه و محاکمه در شعبه ۳ دادگاه انقلاب اورمیه منتظر دریافت حکم خویش است.  بنا به خبرهای رسیده حسین حسین زاده فعال قدیمی اورمیه ای نیز جزء دستگیرشدگان اول خرداد است. به دلیل کنترل تلفن و حتی خطوط اینترنتی فعالان حقوق بشر در اورمیه و شهرهای دیگر و نیز تهدید خانواده های بازداشت شدگان مبنی بر عدم ارتباط با رسانه ها و مجامع حقوق بشر، دستیابی به لیست کامل دستگیر شدگان غیر ممکن شده است.  همچنین به گزارش خبرنگار اورمونیوز از دانشگاه اورمیه، خانواده های دانشجویان بازداشت شده موفق به ملاقات با فرزندان خود نشده اند. توحید سلطانی و ساسان کیوانی دانشجویان مهندسی مکانیک و اکبر پاشایی دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار از جمله دانشجویانی هستند که در رابطه با اعتراضات خرداد ماه دستگیر شده و از چند روز قبل در بازداشتگاه اداره اطلاعات اورمیه نگهداری می شوند.

اهالی شریف و غیور سولدوز در قبرستان شهدای سولدوز جمع می شوند

تا ساعاتی دیگر مردم شریف سولدوز یاد و خاطره شهدای خردادماه سال پیش سولدوز را با جمع شدن در قبرستان شهر گرامی خواهند داشت. اهالی سولدوز با شور و هیجان خاصی در پی برگزاری این مراسم هستند.

پست شده توسط Öyrenci در پنج شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۸۶ و ساعت 15:13

 

احضار حسین ستاری دانشجوی دانشگاه مفید قم به اطلاعات

حسین ستاری دانشجویی میانجی دانشگاه مفید قم که به دلیل شرکت در فعالیتهای هویت طلبانه، دو ترم از تحصیل معلق شده بود، به اداره اطلاعات قم فراخونده شده و تا لحظه مخابره این خبر به منزل مراجعت نکرده است.

بیانیه شماره یک متحصنین در دانشگاه تبریز

 ما دانشجویان متحصن در ساختمان ریاست دانشگاه تبریز در اولین بیانیه پس از امضای طومار اعتراض آمیز در اعتراض به بازداشت غیر قانونی برادر دانشجویمان نادر مهد قره باغ و بی اطلاعی از وضعیت و محل بازداشت نامبرده و هم چنین در اعتراض به عدم توجه و حمایت مسئولین این دانشگاه از نادرمهدقره باغ وعدم جوابگویی مسئولین به متحصنین ، بیانیه شماره یک خود را این چنین اعلام می داریم:

پس از گذشت 6 ساعت از تحصن جمعی از دانشجویان و عدم توجه مسئولین به خواسته هایشان  اعلام می گردد چنانچه تا ساعت 12 ظهر امروز پنج شنبه ۳/۳/۸۳ نادر مهد قره باغ در جمع متحصنین حاضر نگردد حق اقدامات بعدی را برای خود محفوظ میداریم که این اقدامات طی بیانیه شماره 2 منتشر خواهد شد.

 

اورمودا سلطانی و نورمحمدی اطلاعات طرفیندن توتوقلانیب

اورمو شهرینده توتوقلانمالار داوام ائدیر. کئچن گون خورداد آیینین ایکیسینده اورمو بیلیم یوردونون اؤیرنجی لریندن اولان آراز سلطانی و بهنام نورمحمدی  اطلاعات قوه لری طرفیندن توتوقلانیب.اونلارین هله لیک هاردا ساخلاندیقلاریندان خبر یوخدور. آلدیغیمیز خبرلر اساسیندا  اطلاعات قوه لری اونلارین ائولرینه یورویوب اونلاری ائودن آپاریبلار. توتوقلانان اویرنجی لرین آتالاری اورمونون اطلاعاتینا موراجیعت ائتدیکده اونلارا دئییلیب کی بیر هفته دن سونرا گلسه نیز، سیزه اونلاریلا گوروش ایمکانی وئریله جکدیر.

 مختار عظیمی قدیم پس از ضرب و شتم  آزاد شد

مختار عظیمی قدیم برادر حجت الاسلام عظیمی که در جریان اعتراضات اول خرداد ماه در تبریز بازداشت شده بود پس از ضرب و شتم شدید در بازداشتگاه نیروی انتطامی، آزاد شده است.

 حکومت نظامی ده روزه در آذربایجان

اخباری که از شهرهای مختلف به دستمان رسیده است موکدا حکایت از آن دارد که، همه شهرهای تورک نشین و بخصوص شهرهایی که در قیام  سال گذشته شرکت کرده بودند در وضعیت حکومت نظامی قرار دارند. در این میان در معابر عمومی شهرهای تبریز، اردبیل، اورمیه، مرند، اهر، زنجان، سولدوز، قوشاچای، مغان و مشکین شهر در مقایسه با دیگر شهرها نیروهای مسلح بصورت گسترده تری حضور دارند و به ارعاب مردم مشغولند. حتی گفته می شود که سطح تدابیر امنیتی در شهرهای تورکمن نشین استان گلستان نیز افزایش یافته است. بنا به گفته بعضی از مامورین این حکومت نظامی حداقل ده روز ادامه خواهد داشت.

اهر در وضعیت حکومت نظامی است

اهرلی: تمامی عبور و مرور و تردد خودرو ها کنترل می شود. شهر در وضعیت کاملا نظامی است و نیروهای رژیم در آماده باش به سر می برند. مامورین، بسیجیان و نیروهای به اصطلاح ضد شورش در تمامی چهارراه های شهر مستقر شده اند. هیچ کس حق ایستادن و حتی کوچکترین مکثی را در خیابان و یا پیاده رو ندارد. چهارراه شهرداری ، میدان معلم ، میدان آزادی، میدان امام، چهارراه فرمانداری، ورودی و خروجی شهر، میدان بهار ، سه راه دانشسرا ، چایکنار و روبروی سینما مملو از مامورین مسلح و نیروهای امنیتی است. آنها مشکلاتی را نیز برای شهروندان و خانواده ها ایجاد کرده اند.

چشمهای آذربایجان به سولدوز دوخته شده است

بزودی نخستین سالروز قیام سرخ، جسورانه و غیرتمندانه مردم سولدوز علیه رژیم آپارتاید فرا می رسد. بیانیه هایی که از طرف فعالین حرکت ملی در سولدوز منتشر شده، از جوانان دلاور این شهر درخواست کرده است تا سالروز قیام سولدوز بر علیه رژیم آپارتاید به پا خیزند. در حال حاضر سولدوز غرق در هیجان است. رژیم آپارتاید جهت مهار قیام سولدوز، هزاران تن از نیروهای مسلح غیر بومی خود را راهی این شهر قهرمان کرده است. گفته می شود اوضاع در شهر به شدت امنیتی است. اما شیر شیر است گرچه به زنجیر است!

احضار فعالین حرکت ملی آذربایجان در قم  

بر اساس اخباری که از قم دریافت کرده ایم صبح دوم خرداد؛ حجج اسلام , آقایان

-   عبدالعزیز عظیمی قدیم

-   حیدر بیات

-   فتح الله ذوقی

-   یوسف سلمانی

-   جلال ذوالفقاری

-   حمید حسنوند

متعاقب دریافت برگه احضاریه، به اداره اطلاعات قم احضار شده و در خصوص تحصن روز جمعه در حرم حضرت معصومه مورد بازجویی قرار گرفتند.

پست شده توسط Öyrenci در پنج شنبه ۰۳ خرداد ۱۳۸۶ و ساعت 13:52

 

گزارشی از وضعیت شهر اردبیل

ساوالان را ابرهای سیاه پوشانیده است - اردبیل در التهاب

طبق گزارشات رسيده و مشاهدات عيني اينجانب، از ديروز 1 خرداد 1386 شهر اردبيل در شديد ترين تدابير امنيتي نگه داشته شده و در خيابانها به خصوص در خيابان امام (ميدان عباس ليساني(شريعتي) تا چهار راه امام) وضعيت غير عادي است و در تمام قسمتهاي اين مسير ماموران انتظامي حضور دارند و براي جلوگيري از هر گونه تجمع اجازه حضور بيش از سه نفر داده نميشود و سريعا توسط نيروي انتظامي تذکر داده ميشود. ديروز و امروز 2 خرداد خيابانهاي اردبيل به قدري شلوغ بود که هر کسي هم که از اين موضوع خبر نداشت با ديدن اين  وضع باخبر شد! . به نظر من ديروز اردبيل به مثال بمبي بود  که  فقط  به يک جرقه احتياج داشت تا منفجر شود و ترکشهاي آن چشم وطن فروشان  و  حاکميت  نامشروع  را  کور کند! هيجان خاصي در خيابانها حاکم بود همه منتظر صادر شدن فرمان شليک بودند , (جاي عباس خان ليساني خالي ... )  تا بالاخره در آخرين لحظات نيروهاي يگان ويژه با رژه موتورسواران در مسير اصلي که به مدت چند دقيقه در آن رفت و آمد ميکردند مانع از انجام هر گونه تجمعي شدند و موفق شدند برای مدتی این وضعیت را حفظ کرده و به ظن خودشان مانع از اجرای تظاهرات بشوند که در واقع این موفقیت بزرگی بود که حضور مردم در خیابان به این مهم دامن زد و باعث رو سیاهی حاکمیت شد .

از نکات مهم طی دو روز گذشت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

- رژه وسیع نیروهای یگان ویژه در مقابل مردم و ایجاد ترس و وحشت در میان مردم ( به ویژه یگانهای  موتورسوار)

- حضور گسترده نیروهای لباس شخصی اطلاعات که از چند روز قبل در خیابانها بودند

- فیلمبرداری به صورت آشکارا از مردم : نیرووهای اطلاعات در بعضی موارد در پیاده روها و در بعضی موارد از داخل ساختمانهای بلند به صورت آشکارا از مردم فیلمبرداری میکردند تا باعث ایجاد ترس شوند!

- حضور نیروهای بسیجی در لباس نیروی انتظامی : از نکات جالب و قابل توجه در روز 1 خرداد حضور نیروهای پایگاههای بسیج در لباس نیروی انتظامی بود که در بعضی موارد با موتورهای شخصی باتون به دست در خیابانها رفت و آمد میکردند.

- مراقبت شدید از بانکها و ادارات به طوری که در مقابل هر بانک به طور متوسط 5 افسر نیروی انتظامی حضور داشتند

* نکته قابل توجه مراقبت شدید تر شعبه اصلی بانک پارسیان در میدان سرچشمه (که پارسال اوج اعتراضات مردم در مقابل این بانک بود ) به طوری که با کشیدن پارچه ای که نوشته ای مبنی بر انتقال بانک به مکان دیگری هست خود را مورد تمسخر مردم قرار داده اند!!

** در اعلامیه ها و سی دی هایی که در شهر اردبیل پخش شده بود زمان برگزاری تظاهرات 1 تا 6 خرداد اعلام شده بود ومردم همچنان منتظر فرصتی برای حظور درخیابان و اعلام اینکه "هارای هارای من تورکم" و "اردبیللی یاتمییب  تبریزینی ساتمییب"
 و " تورک دیلینده مدرسه   اولمالیدیر هر کسه " میباشند . اگر یادتان باشد پارسال اردبیل 5 روز بعد از تبریز و زمانی که همه فکر میکردند اردبیل تسلیم شد بعد از ظهر روز 6 خرداد به رهبری عباس لیسانی که تهدید شده بود سرب داغ در چشمش خواهند ریخت بدون هیچ ترسی در خیابان ها حاظر و از هویت تورک خود دفاع کرد به صورتی که امام جمعه اردبیل در نطقی اعلام کرد که اگر نیروی انتظامی نمیتواند جلوی مردم را بگیرد ما خودمان اینکار را میکنیم!!!! . امسال هم  طی جلساتی که در دفتر امام جمعه اردبیل با حظور فرمانده نیروی انتظامی , رئیس اداره اطلاعات, استاندار و برخی دیگر از مسئولان شهر شدید ترین تدابیر امنیتی اندیشیده شد با این حال مردم نا امید نشده و تا این لحظه منتظر جرقه ای هستند که باید از طرف فعالین و جوانان شهر زده شود.

اردبیل - 1386/3/2

گله جک بیزیمدیر

 

 

یگانلی در مصاحبه با رادیو فردا

تعداد دستگير شدگان تبريز بيش از ۱۵ نفر است

محمود يگانلی نماينده مردم اورميه در دور ششم مجلس شورای اسلامی می گويد به نطر می رسد که تعداد دستگير شدگان در روز های اخير در تبريز مرکز استان آذربايجان شرقی بيشتر از پانزده نفری است که دادستان عمومی و انقلاب  اين شهر اعلام کرده است. آقای يگانلی به راديو فردا گفت تبريز روز سه شنبه شاهد ناآرامی های بود که اين مساله بعد از ساعت ۵ تشديد شده است. از سوی ديگر، منابع غير رسمی و يک  وب سايت  نزديک به اپوزيسيون خبر از برگزاری تجمع و  دستگيری تعداد زيادی در جريان نا آرامی روز سه شنبه تبريز داده بود. روزنامه جمهوری اسلامی روز  چهارشنبه نيز در ستون جهت اطلاع خود از نا آرامی در تبريز خبر داده و نوشته که گروهی روزسه شنبه در خيابان های تبريز قصد تظاهرات داشتند اما امکان برگزاری آن را نيافتند. روزنامه جمهوری اسلامی  روز  چهارشنبه  در ستون جهت اطلاع خود از نا آرامی در تبريز خبر داده و نوشته که گروهی ديروز در خيابان های تبريز قصد تظاهرات داشتند اما امکان برگزاری آن را نيافتند. روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:« علی رغم تبليغات گسترده پان ترکيست ها در زمينه دعوت مردم تبريز برای اجتماع ديروز در مقابل بازار اين شهر بازار باز و مردم به کار روزانه خود مشغول بودند. عده ای که در خيابان ها قدم زنان منتظر حادثه ای بودند حوالی غروب درصدد نا آرام ساختن اوضاع برآمدند ولی عناصر اخلالگر در پی حضور مردم و نيروهای انتظامی پراکنده شدند. پان ترکيست ها با کمک تبليغات خارجی قصد داشتند در سالگرد حوادث سال گذشته تبريز در روز اول خرداد اين شهر را به آشوب بکشانند که با هوشياری مردم اين توطئه خنثی شد. در همین زمینه، روزنامه اعتماد نيز روز چهارشنبه از اخطار امنيتی به ۱۵۰ تن از فعالان و بازداشت شدگان تظاهرات سال گذشته آذربايجان خبر داده است. به نوشته اين روزنامه اين افراد بار ديگر احضار و يا دستگير و به آنان اخطار امنيتی داده شده و گفته شده هر نوع تظاهراتی به عنوان سالگرد تظاهرات سال گذشته که در اعتراض به يک کاريکاتور صورت گرفته بود، ممنوع است. يوسف فيروزی  دادستان عمومی و انقلاب تبريز روز سه شنبه در يک کنفرانس خبری گفته بود:« تعدادی از افراد فرصت‌طلب که از خارج از کشور هدايت می‌شوند در تبريز اقدام به پخش اعلاميه جهت تجمع به خاطر سالگرد انتشار کاريکاتور توهين‌آميز روزنامه ايران و وقايع پس از آن می‌کردند که دستگير شدند». چاپ کاريکاتوری در ضميمه کودکان جمعه های روزنامه ايران سال گذشته با اعتراض هايی در استان های آذری زبان ايران رو به رو شد. اين درگيری های تلفات جانی و خساراتی مالی را به همراه داشت. به گزارش خبرگزاری ايسنا، دادستان تبريز گفته بود:«طی چند روز اخير ۱۵ نفر را در اين رابطه دستگير کرده‌ايم که در حال بازجويی از آنها هستيم. اکثر اين افراد کسانی هستند که قبلا دارای سوابق جرايمی مانند سرقت، اعتياد و... بوده‌اند». به گقته آقای یگانلی نماينده سابق مجلس شورای اسلامی دستگير شدگانی که دادستان تبريز از آنها نام برده است شامل کسانی می شود که در روزهايی پيش از سه شنبه دستگير شده اند و تعداد آنها بيش از ۱۵ نفری است که دادستان خبر آن را اعلام کرده است. به گفته آقای يگانلی بخشی از نارضايتی مردم آذربايجان ريشه در مسايل قومی دارد، اما بخش ديگری از اين اعتراض ها، انعکاس نارضايتی از اوضاع عمومی کشور است. او می گويد:«خواست مردم آذربايجان جدا از (خواست) مردم ايران نيست.

 

 تحصن ضد آپارتاید دانشجویان دانشگاه همدان در اول خرداد

 جنبش دانشجویی آذربایجان: با گذشت دو روز از قیام ملی آذربایجان و دستگیر شدن عده ای از هموطنان تورک به دست شوونیسم فارس، دانشجویان تورک دانشگاههای همدان نیز در اقدامی خود جوش در سالن ورودی دانشگاه بو علی سینا دست به تحصن زدند. دراین مراسم دانشجویان با سر دادن شعارو فریادهای خود وبا به دست گرفتن پلاکاردهای متعدد خشم و نفرت خود را از عملکرد شوونیسم فارس نشان دادند.گفتنی است عده ای از دانشجویان فارس و کورد با دانشجویان تورک ابراز همدردی کرده و با فریادهای "یاشاسین آذربایجان" حمایت خود را از حرکت مدنی و قیامهای آذربایجان نشان دادند. مامورین حراست دانشگاه نیز در یک گوشه نظاره گر تجمع و فریادهای :"هارای هارای من تورکم"دانشجویان آذربایجانی بودند.در پایان با قرائت بیانیه دانشجویان خواستار مجازات قاتلین قیامهای ملی آذربایجان در خرداد ماه 1385 و 1386 شدند.

انتشار ویژه نامه قیام یکم خرداد1385 دردانشگاه تبریز

 اویرنجی:امروز دوم خرداد 1386 دانشجویان آذربایجانی "خبرنامه داخلی واحد عقیدتی سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده کشاورزی ویژه نامه یکم خرداد 1385" را با تیراژی گسترده و بصورت رایگان در دانشگاه تبریز توزیع نمودند. در این ویژه نامه مطالبی چون" بیانات قرون وسطائی محمد مهدی عبد خدائی دبیر کل جمعیت فدائیان اسلام در مصاحبه با آفتاب جهت اقدام دولت برای اشغال جمهوری مستقل اذربایجان"، " یک خرداد اعتراض به ایران"، طنزی با عنوان" اتحاد ملی آبگوشتی" و " نگاهی به اعتراضات توده ای ملت آذربایجان به تحقیر فرهنگ و هویت آذربایجانی" به چشم می خورد. این ویژه نامه با عبارت " آزادلیق یولوندا بیر نفر اولسه اوچ نفر آیاغا قالخار.." به پایان رسیده است.

 

دبیر جمعیت اسلامی دانشگاه زنجان در گفتگو با روزآنلاین:

دانشجويان هويت طلب را نمی توان با تهدید مرعوب کرد

جمعيت اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان از جمله تشکل هاي دانشجويي فعال در سطح دانشگاه هاست که چند هفته قبل مجوز فعاليت ان لغو شد و امروز مانند بسياري از تشکل هاي دانشجويي بدون مجوز فعاليت ميکند. داود خداکرمي دبير اين تشکل دانشجويي در گفتگو با روز به وضعيت فعاليت هاي دانشجويي در دانشگاه زنجان و همچنين دستگيري هاي اخير در آذربايجان مي پردازد.

انقلاب فرهنگي دوم ناممکن است
دبير جمعيت اسلامي زنجان: - پنجشنبه 3 خرداد 1386 [2007.05.24]
po_zarezadeh.jpg

حسن زارع زاده اردشير   zarezade@gmail.com

جمعيت اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان از جمله تشکل هاي دانشجويي فعال در سطح دانشگاه هاست که چند هفته قبل مجوز فعاليت ان لغو شد و امروز مانند بسياري از تشکل هاي دانشجويي بدون مجوز فعاليت ميکند. داود خداکرمي دبير اين تشکل دانشجويي در گفتگو با روز به وضعيت فعاليت هاي دانشجويي در دانشگاه زنجان و همچنين دستگيري هاي اخير در آذربايجان مي پردازد.

zanjan477.jpg
جمعيت اسلامي دانشجويان چند هفته پيش غيرقانوني اعلام شد. لطفا بفرمائيد که وضعيت اين تشکل به کجا کشيد و چگونه لغو مجوز شد؟
دانشگاه طي حکمي که در تاريخ 26 اسفند ابلاغ کرد مجوز تشکل را لغو کرد. بعد از عيد ما اعتراضيه اي به اين حکم ارائه داديم و همراه آن نيز از هيأت نظارت دانشگاه زنجان نيز شکايت کرديم. طبق قانون بايد ظرف مدت 15 روز اعتراض و شکايت ما از طرف دانشگاه به هيات نظارت مرکزي ارسال شود و اين هيات موظف است حداکثر ظرف مدت دو ماه نتيجه تجديد نظر را اعلام کند که اين حکم (حکم هيات نظارت مرکزي ) قطعي خواهد بود. ضمنا جمعيت اسلامي طي اطلاعيه اي رسمي که در جرايد نيز منتشر شد، راي هيات نظارت دانشگاه زنجان را به دليل تخلفات مکرر و نقض مکرر آيين نامه ها و قوانين فاقد اعتبار دانست و آنرا قبول نکرد واعلام کرد که اين هيات فاقد صلاحيت رسيدگي به تخلفات تشکلها است. در همين حال، با وجودي که طبق قانون تا صدور راي نهايي از سوي هيات نظارت مرکزي فعاليتهاي تشکل به حالت قانوني ميتواند ادامه يابد، مسئولين دانشگاه طي اقدامي غير قانوني دفتر جمعيت را پلمپ و تمامي اموال آن را که اکثرا وسايل شخصي اعضا بود توقيف کردند. آنان حتي تقاضاي ارائه مهلت جهت برداشتن اموال شخصي دانشجويان را رد کردند. بعد از آن و طي جلسات متعدد اعضاي تشکل، تصميم گرفته شد با مسئو لين دانشگاه در مورد اين موضوعات گفتگو شود تا شايد قضايا با مسالمت حل شود اما باز هم مسئولين هيچ گونه همکاري نکردند.اين را هم بايد اضافه کنم که دانشگاه حتي دو نشريه جمعيت اسلامي به نامهاي، "آراز سسي" و "آچيق سؤز" رانيز توقيف کرده است.

واکنش رسمي مقامات دانشگاه به درخواست هاي شما و اعتراض به توقيف تشکل شما چه بوده؟
آنها حتي در گفتگوها اعلام کردند که کوچکترين اعتراض از سوي دانشجويان ترک زبان را شديدا سرکوب خواهند کرد. البته آنان خيلي نگران تکرار تحصن 30 ارديبهشت سال قبل بودند ولي با در نظر گرفتن برخي مسائل، صلاح در اين ديده شد که فعلا اعتراضات به صورت تجمع يا موارد مشابه نباشد.ظاهرا فعلا از نظر آنان جمعيت اسلامي ديگر تمام شده اما به صورت رسمي اظهار نظري نکرده اند. اما در ديدار با اعضاي تشکل فعاليت تشکل را غير قانوني قلمداد کرده اند.

آيا کسي در کميته انضباطي در ارتباط با فعاليت هاي جمعيت احضار و يا محکوم شده؟
نه، روش دانشگاه احضار مستقيم نيست. آنها به صورت غيرمستقيم سعي ميکنند بچه ها را بترسانند. در اين خصوص تهديد به سرکوب شديد هر گونه اعتراض از سوي معاونت دانشگاه مويد اين مطلب است. الان هم با استفاده از برخورد با اراذل و اوباش و بد حجابي سعي ميکنند برخي فعالان دانشجويي را هم مرعوب سازند که اين امر با اطلاع رساني هاي هفته هاي قبل در مورد احضار 35 نفر به کميته انضباطي فعلا مسکوت مانده و احضارها متوقف شده است. ولي احتمال دارد در تابستان به سراغ برخي دانشجويان بروند.

اصولا فعاليت هاي جمعيت اسلامي دانشجويان چه بود که باعث شد مجوزش را لغو کنند؟
تلاش در جهت نهادينه کردن تنوع فرهنگي و دفاع از حقوق مليتها با محوريت ملت ترک آذربايجان.در همين راستا از بدو تاسيس با برگزاري برخي ميزگردها با حضور فعالان قومي فارس، کرد، ترک، عرب و... سعي مادر جهت ارائه راهکارهاي مقبولي بوده براي رفع تبعيضات و ظلمهاي فراواني که در حق ملل غير فارس در ايران روا داشته ميشود.در عين حال با توجه به اکثريت دانشجويان ترک در دانشگاه زنجان، اين تشکل تلاش ميکرد به نحو خوبي از تمامي پتانسيل ها بهره گيرد. با برگزاري انتخابات جمعيت اسلامي در اسفند(که مجوز آن کلا بررسي نشد) تا اندازه زيادي به اين هدف نزديک ميشديم و دانشجويان به آگاهي کامل ميرسيدند که اين امر با توجه به تاثير مثبت دانشگاه روي خانواده ها و جامعه براي حاکمان زياد خوشايند نبود.

آيا براي لغو مجوز تشکل شما دليل روشني ارائه کردند؟
آنان حتي نتوانستند اتهام درستي متوجه ما سازند. در کل گفتند ما موظفيم مانع از فعاليتهاي جمعيت شويم. برخي اتهامات کلي چون استفاده از زبان بيگانه، ملت قلمداد کردن قوم ترک، تجمع در روز جهاني زبان مادري در دانشگاه و برخي اتهامات ديگر را مطرح کردند که پايه و اساسي نداشت.

رضا عباسي، يکي از اعضاي اين تشکل زنداني بود که چند روز پيش آزاد شد. آيا آزادي ايشان قطعي است؟
تا آنجا که اطلاع داريم قطعي است. رضا عباسي عضو هيئت موسس جمعيت و اولين دبير اين تشکل بود. البته آزادي او يک ماه زودتر انجام گرفت ونحوه آزادي نيز کمي غير عادي است.


ظاهرا به خاطر سالگرد تظاهرات مردم آذربايجان عده اي دستگير شده اند. در اين زمينه چه اطلاعاتي داريد؟ در زنجان هم کسي دستگير شد؟
به دليل دستگيريهاي گسترده و عدم دسترسي کامل به همه فعالين و نيز مردم عادي که در اين روزها دستگير شده اند آمار کاملا دقيقي از آنان در دست نيست و فعلا آمارها و اسامي همان هايي هستند که در سايت ها اعلام شده اند. هر چند در زنجان هم اکثر فعالان را به بهانه هاي مختلف تحت فشار قرار داده و به آنها گفته اند در اين مدت مراقب حرکات خود باشند. با اين وجود شهر زنجان ديروز به پادگان نظامي تبديل شده بود. حکومت نظامي، به ويژه در مرکز شهر حکمفرما بود و متاسفانه به دليل عدم ارتبا ط تلفني(به خاطر کنترل آنها) از آمار کاملا دقيق دستگيريها و احضارها نميتوان صحبت کرد ولي شدت برخوردها بسيار بالا بود.

در زنجان تجمعي هم بوده؟
با وجود اينکه جوانان و حتي دانش آموزان زيادي براي شرکت در تجمع در پياده روها حضور داشتند ولي به دليل جو کاملا امنيتي و نظامي شهرهر گونه حرکت کوچک نيز از سوي ماموران سرکوب ميشد.

در شهرهاي ديگر چطور؟
تا آنجايي که اطلاع دارم در تبريز تجمعي صورت گرفته ولي شاهدان عيني که از تبريز خبر ميدادند جو امنيتي و نظامي آنجا را بسيار شديدتر توصيف ميکردند. برخوردي هم بين ماموران با مردم روي داده که با دستگيري عده اي به پايان رسيده است.

اطلاع داريد در تبريز چند نفر بازداشت شدند؟
بله، گفته ها حاکي از دستگيري صدها نفر است که برخي قبل از تجمع و در آستانه سالگرد اول خرداد و برخي نيز در حين تجمع دستگير شده اند.

وضعيت در دانشگاه ها چطور بود؟
در دانشگاهها هم به دليل ايجاد جو رعب و وحشت و نيز فرا رسيدن امتحانات اعتراضي صورت نگرفت.

در ارتباط با حرکت هاي دانشجوي در تهران و فشارهايي که بر دانشجويان علامه و امير کبير هست چه نظري داريد؟
حاکميت تمام تلاش خود را جهت برخورد با هر گونه حرکت اعتراضي بکار گرفته و هر حرکتي را بشدت سرکوب ميکنند. از حرکات و اعتراضات معلمان، کارگران و زنان تا فعالان قومي، همه سرکوب ميشوند. در اين ميان جنبشهاي دانشجويي به دليل حرکت در خط مقدم اعتراضات و نيز اگاه سازي و تاثير مثبت فراوان در دانشگاه و به تبع آن در جامعه، به صورت گسترده تري زير ذره بين قرار گرفته و به طرق مختلف، حتي با ايجاد جريانهاي موازي در دانشگاهها، تلاش ميکنند علاوه بر ممانعت از حرکتهاي پرشور دانشجويي، هرينه هاي اين برخوردها براي حکومت کمتر شود. وظيفه همه دانشجويان است که از دانشجوياني که زير فشار هستند حمايت کنند.

بعضي ها اين سرکوب گسترده دانشجويان را به وقوع انقلاب فرهنگي دوم تعبير مي کنند. به نظر شما آيا انقلاب فرهنگي ديگري مي تواند بوجود ايد؟
اکنون براي اين کار يا بايد اکثريت دانشجويان را اخراج کنند که کاري محال است و يا بايد شکست را بپذيرند. مطمئن باشيد که اين فضا شکسته خواهد شد و حداقل در دانشگاهها از سال آتي انتظار واکنشهاي برابر را داريم؛ به ويژه در مورد مسائل مربوط به آذربايجان. دانشگاهها اکنون هم ساکت نيستند و همواره پيشتاز حرکات هستند ولي ممکن است که در برهه خاص کنوني شيوه هاي اعتراض ومقابله متناسب جو حاکم تغيير کند که اين حاکي از درايت دانشجويان دارد و حرکاتي که در تلاش باشد تا دانشجو را تضعيف کند بجز در مواردمقطعي محکوم به شکست است.

چمعيت اسلامي دانشجويان دانشگاه زنجان از چه تاريخي تاسيس شده و شما از کي دبير جمعيت هستيد؟
جمعيت از سال 1379 تاسيس شده است و من در دوره پنجم شوراي مرکزي به عنوان دبير برگزيده شدم. شروع کار ما از ابتداي سال 85بوده است. ضمن اينکه بايد اضافه کنم که بعد از پلمپ جمعيت اسلامي طي جلسه اي که با اعضاي تشکل صورت گرفت يک کميته با نام اوليه "کميته بازگشايي جمعيت" تشکيل شده که موظف است همراه شوراي مرکزي به امور هويت طلبي دانشگاه و نيز کارهاي مربوط به باز گشايي جمعيت رسيدگي کند.

در صورتي که دانشگاه بر تصميم خود مبني بر غيرقانوني بودن فعاليت هاي تشکل شما و همچنين اعمال فشار بر دانشجويان اصرار ورزد، شما چه اقدامي خواهيد کرد؟
در اين صورت جمعيت اسلامي تصميمات جديدتري را اتخاذ خواهد کرد. آنچه مسلم است اينکه فعاليتهاي تشکل ادامه خواهد يافت و ما همانطور که در اطلاعيه خود اعلام کرده ايم راي هيات نظارت را قبول نداريم و آنان را فاقد صلاحيت ميدانيم.تهديدات و تعليقهاي مقطعي و حتي زندان نميتواند دانشجويان هويت طلب را از راهي که در پيش دارند باز دارد و کوچکترين خللي به آن وارد نخواهد ساخت بلکه عزم آنان را براي فعاليتهاي بيشتر جزم خواهد کرد. وقتي در دانشگاه زنجان حتي براي کارهاي فرهنگي چون نمايشگاه کتاب يا شب شعر ترکي يا حتي کنسرت موسيقي ترکي مجوز صادر نميشود ديگر نميتوان انتظار ساکت ماندن دانشجويان را داشت. يقينا انان از ادامه چنين روندي ناراضي هستند.

 

 

اهالی سولدوز در مزار شهدا قسم خواهند خورد

براساس اخباری که دریافت کرده ایم همزمان با نخستین سالگرد قیام خونین اهالی سولدوز، مردم این شهر بزودی با تجمع در مزار شهیدان، جهت ادامه راه ملی آنان قسم خواهند خورد. گفته می شود که در حال حاضر سولدوز شرایط پلیسی بسیار سنگینی را در حال تجربه است.

 

شکل گیری وحدت دانشجویی در دانشگاه تبریز علیه شوونیسم

 دانشجویان دانشگاه تبریز در حال قرائت بیانیه هستند

به دلیل عدم آزادی نادر مهد قره باغ، دانشجویان دانشگاه تبریز، درحال قرائت بیانیه و اتمام حجت با مسئولین دانشگاه هستند.

گفته میشود که حقانیت دانشجویان تورک (آذربایجانی،تورکمن، قشقایی...)سبب شده تا دانشجویان بلوچ، فارس، گیلک، لر و کرد دانشگاه نیز از دانشجویان تورک دانشگاه تبریز حمایت کنند و همراه آنان شعار دهند.

 

دادگاه تجدید نظر عباس لسانی برگزار شد

خبرگزاری دانشجویان ایران- تهران-وكيل مدافع عباس لساني از متهمان پرونده‌ي حوادث چندي پيش آذربايجان از برگزاري جلسه دادگاه تجديدنظر موكلش در شعبه 6 دادگاه تجديدنظر استان آذربايجان شرقي خبر داد.

محمدرضا فقيهي در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: موكلم در اين جلسه از زندان اردبيل براي دفاع به جلسه دادگاه اعزام شده بود و من هم لايحه‌اي را ارايه كردم و منتظر راي نهايي دادگاه هستيم.

وي افزود: موكلم پيش از اين از سوي دادگاه عمومي كليبر به اتهام تبليغ عليه نظام به يك سال حبس محكوم شده بود و در پرونده‌اي ديگر نيز با همين عنوان اتهامي به يك سال حبس محكوم شده بود كه با تجميع اين دو پرونده توامان به آنها رسيدگي مي‌شود.

 

مراغه تحت حکومت نظامی است

 اخبار  رسیده از مراغه حاکیست که روز 1 خرداد و در سالگرد قیام مردم آذربایجان بر علیه شوئونیسم فارس، مامورین امنیتی و نیروهای انتظامی میادین اصلی شهر را محاصره کرده بودند همچنین سپاه مراغه با دادن وعده چندین کیلو برنج و روغن به بسیجبان  آنها را با سلاحهای سرد و گرم مسلح کرده بود و در پایگاههای بسیج به حالت آماده باش داشت. همچنین نیروهای ضد شورش در مساجد مرکزی شهر آماده بودند تا با هرگونه تحرک مردم برخورد ومردم را سرکوب کنند. نیروهای امنیتی با حضور در میادین و خیابانهای اصلی مراغه از هرگونه توقف و تجمع مردم جلوگیری میکردند.

 

مقامات دانشگاه مراغه از ترس قیام، دانشگاه را بستند

 روز یکم خردادماه 1386 و در سالگرد قیام قهرمانانه مردم آذربایجان بر علیه شوئونیسم فارس و متعاقب پخش اعلامیه هایی در دانشگاه آزاد مراغه و دعوت دانشجویان به تجمع در ساعت 30/13 در اعتراض به  شوئنیسم و نیز گرامیداشت یاد شهدای قیام خردادماه 85 ،رئیس دانشگاه آزاد مراغه (دکتر حسین پور سنبلی)با مشورت  شورای تامین شهرستان اقدام به تعطیلی کلیه کلاسهای درس دانشگاه، جهت ممانعت از شکل گیری تجمع دانشجویان نمود.

 

برپا شدن تریبون آزاد در میان متحصنین دانشگاه تبریز

با بر پا شدن تریبون آزاد دانشجویی در میان متحصنین دانشگاه تبریز، دانشجویان آذربایجانی، با شجاعت در حال تشریح اهداف حرکت ملی آذربایجان هستند.

 

اورمونيوز-۳ خرداد ۱۳۸۶

اوضاع شهر ملتهب است، حسین زاده بازداشت و جوادی احضار شده است

 - به دنبال ناآرامیهای گسترده روز اول خرداد ماه و برگزاری تجمع های اولین سالگرد اعتراضات خرداد ۱۳۸۵ در اورمیه، این شهر هنوز عادی نشده و مأمورین در سطح خیابانهای اصلی شهر مستقر هستند.

- امروز ۳ خرداد ماه اسماعيل جوادي، روزنامه نگار و فعال حركت ملي آذربايجان به اداره اطلاعات اورميه احضار شده و پس از چند ساعت بازجويي آزاد شده است. جوادی در جریان اعتراضهای روز جهانی زبان مادری در اورمیه بازداشت شده بود. او پس از آزادی با قرار وثیقه و محاکمه در شعبه ۳ دادگاه انقلاب اورمیه منتظر دریافت حکم خویش است.

- بنابه خبرهای رسیده حسین حسین زاده فعال قدیمی اورمیه ای نیز جزء دستگیرشدگان اول خرداد است.

- به دلیل کنترل تلفن و حتی خطوط اینترنتی فعالان حقوق بشر در اورمیه و شهرهای دیگر و نیز تهدید خانواده های بازداشت شدگان مبنی بر عدم ارتباط با رسانه ها و مجامع حقوق بشر، دستیابی به لیست کامل دستگیر شدگان غیر ممکن شده است.

- همچنین به گزارش خبرنگار اورمونیوز از دانشگاه اورمیه، خانواده های دانشجویان بازداشت شده موفق به ملاقات با فرزندان خود نشده اند. توحید سلطانی و ساسان کیوانی دانشجویان مهندسی مکانیک و اکبر پاشایی دبیر کانون دانشجویی استاد شهریار از جمله دانشجویانی هستند که در رابطه با اعتراضات خرداد ماه دستگیر شده و از چند روز قبل در بازداشتگاه اداره اطلاعات اورمیه نگهداری می شوند.

 

صدها مامور در برابر درب دانشگاه تبریز

براساس اخباری که به دستمان رسیده است در حال حاضر صدها تن از مامورین لباس شخصی، موتور سوار، بسیجی و ضد شورش در برابر درب دانشگاه تبریز ایستاده اند.

 

مردم در روبروی دانشگاه تبریز در حال تجمع هستند

فریادهای هارای هارای تبریزیم، دانشجو اویاقدی اوز گوجونه دایاقدی ، سبب شده تا رهگذران تبریزی در حمایت از دانشجویان، به تدریج در اطراف دانشگاه تبریز تجمع کنند.

 

صدها دانشجو در دانشگاه تبریز  فریاد می کشند:

هارای هارای تبریزیم!

 تحصن دانشجویان تبریز برای آزادی نادر مهد قره باغ دانشجوی تبریزی بازداشت شده در قیام یک خرداد، در حال تبدیل شدن به یک تظاهرات  ملی است.

صدها دانشجو اکنون در آستانه درب خروجی دانشگاه ایستاده اند و قصد دارند از دانشگاه خارج شده وارد شهر شوند. گفته می شود مامورین با بستن دربها مانع خروج دانشجویان شده اند.

 اویرنجی لرین سسی بیلی یوردو ترپتمه کده دیر

بو ساعات تبریز بیلی یوردو اویرنجی لری اونیورسیته نین آنا قاپی سینا توپلانیبلار. قاپی لار گوونلیک گوجلری طرفینده قاپالی دورومدادیر. قارا یاخا اوزه ل قووه لر تبریز بیلی یوردونون ائشیگینده و ایچینده دیرلر. کیمسه یه ایچری گیرمه و چیخیش ایذنی وئریلمیر. اویرنجی لر دئییرلر" اویرنجی قورخماز"، "یاشاسین آذربایجان"، " نادر آزاد اولماسا بیز بوردان گئتمه ریک". لطفا هر کس اویرنجی لرین یاردیمی اوچون تبریز بیلی یوردونا ساری یوروسون. اویرنجی لر سیزی گوزله ییر.  

 

درخواست کمک دانشجویان از ملت آذربایجان

اویرنجی-ساعت سه و ربع بعد از ظهر-مقابل دانشگاه تبریز- ، در پی بی توجهی مقامات مسئول به تحصن دانشجویان که از روز گذشته و در اعتراض به بازداشت نادر مهد قاراداغ دانشجوی اورموی دانشکده برق شروع شده است، دانشجویان مصمم به خارج شدن از داخل دانشگاه تبریز هستند. این در حالیست که رئیس حراست دانشگاه حاج آقا عادلی ضمن تهدید دانشجویان از آنها خواسته است که از دانشگاه خارج نشوند. هم اینک دانشجویان در حالی که شعارهای ملی سر می دهند بسمت درب اصلی دانشگاه در حرکتند. به احتمال زیاد دربهای خروجی دانشگاه بسته خواهد شد و دانشجویان در محاصره انتظامات دانشگاه خواهند بود. دانشجویان از ملت غیور آذربایجان در خواست کمک دارند. جوانان آذربایجان و دانشجویان دانشگاه آزاد با پیوستن به آنها و جمع شدن در مقابل درب اصلی و فلکه دانشگاه می توانند به یاری دوستانشان بشتابند

  

 8 اویرنجی توتوقلانیب

تبریز بیلی یوردونون تحصونه گرگینله شیر

جوما اخشامی خورداد آیینین 3 جو گونو ساعات 12:50

یئتیشن رئپورتاژلارا گوره بوگون تبریز بیلی یوردونون اویرنجی لری تحصن ائدیب لر. بو ساعاتا قدر ان آزی 8 اویرنجی توتوقلانیب دیر. بیلیم یوردون قاپی لاری قاپانیب، گوونلیک مامورلاری بیلیم یوردون چئوره سینی موحاصره یه آلیبلار. بو تحصن بیلیم یوردون اصلی خیاوانیندا کئچیریلیر.بیلیم یوردا گیرن اویرنجیلر شیدتله کنترل اولوب ، ژورنالیست لری بیلیم یوردون ایچینه بوراخماییرلار. تبریز اهالیسینین اویرنجی لره قاتیلماسینا احتمال وئریلیر. 

آخرین خبر از آزادی بازداشت شدگان تبریز

طبق اخبار رسيده از تبريز امروز3 خرداد، در ساعت 1 بامداد، تعداد سيصد نفر از افراد بازداشت شده در تظاهرات شورانگيز 1 خرداد آذربايجان در تبريز  در دو نوبت جداگانه از زندان آزاد گشته اند. همگي اين افراد در دودسته 130 نفري و 170 نفري از زندان تبريز در حوالي ساعت 1 بامداد آزاد گشته اند. اغلب اين افراد هويت طلباني بودند كه براي بار نخست دستگير شده بودند و چندان شناخته شده نبودند. همچنين براي آزادي اين افراد وثيقه اي طلب نشده و تنها با اخذ تعهد نامه آزاد گشته اند. خاطر نشان مي سازد كه هنوز بالغ بر 50 فعال آذربايجاني شناخته شده در بازداشتگاههاي اداره اطلاعات و سپاه در بازداشت مي باشند و از وضعيت آنان اطلاعي در دست نيست.

  

"سولدوز شهیدلرینین ایل دؤنومونده"

قوم شهرینده، حرمده، تحصونه چاغیریش

هر زاددان اؤنجه لازیمدیر قوم شهری ایله آرتیق تانیش اولاق (ایلکین تانیشلیق تمام شهرلرده چالیشماغا گؤره لازیمدیر). قوم شهری آذربایجانین ان اؤنملی و دوغروسو ایلک سيياسی-مذهبی (دینی) مرکزی­دير. قوم شهرینده بير اؤزلليکلر وار کی باشقا شهرلرده بو اؤزلليکلری گؤره بيلميريک:

آنا دیلیمیز رسمی اولسون

ایسته­گی ایله

خورداد آی­نین 4و جوما گونو سحردن آخشاما دک

"سولدوز شهیدلرینین ایل دؤنومونده"

قوم شهرینده، حضرت معصومه­نین حرمینده تحصن ائده­جه­ییک.

هر زاددان اؤنجه لازیمدیر قوم شهری ایله آرتیق تانیش اولاق (ایلکین تانیشلیق تمام شهرلرده چالیشماغا گؤره لازیمدیر). قوم شهری آذربایجانین ان اؤنملی و دوغروسو ایلک سيياسی-مذهبی (دینی) مرکزی­دير. قوم شهرینده بير اؤزلليکلر وار کی باشقا شهرلرده بو اؤزلليکلری گؤره بيلميريک:

1-      قوم شهرينين يوزده 65ی تورک­لرديلر کی بو تورک­لر نيروگاه منطقه­سينده توپلو شکيلده ياشاييرلار و قومدا چوخ اؤنملی روللاری وار. تورک تعصصوبو بو شهرده هله اؤزونه يئر آلير و نئچه يوز ايلليک تورک-فارس ساواشی اوردا ايندیده جريان­دادير. فارسلار نیروگاه منطقه­سینه و تورکلره گؤره چوخ منفی باخیشلاری وار و تورکلرین اوردا اولمادیغین ایسته­ییرلر. آنجاق بو تورکلر نئچه یوز ایلدیر کی بو یئرلرده واردیلار و قوم شهرینی اؤزلرینین شهری کیمی تانییرلا. قوم شهرینه کؤچنلرین چوخو دا ائله قومون تورک اولان یئرلرینده یئرلشیرلر و توپلوم باخیمیندان بیرگه­لیغی قورویورلار.

2-      قوم شهری ايرانين ان اؤنملی مذهبی شهری­دير و اوردا سنتی باخيش هله کی هله­­دیر اؤزونه اؤنملی بیر یئر آلیر. تبریز، بیناب، اردبیل و آذربایجانین قومدان سووای باشقا شهرلری مذهبی باخیمیندان اؤز نقش­لرین الدن وئریبلر و آذربایجانین مذهبی-سییاسی چالیشمالاریندان قومدان سووای گوجلو بیر یئری یوخدور. آذربایجانیمیزان باشا-باشینا ماللا قومدان یوللانیر. آذربایجان طلبه­لریده ائله بو شهرده سییاسی باخیمیندان باشقا شهرلره گؤره چوخ چوخ گوجلودولر.

3-      قومدا 90 اؤلکه­دن دين اؤيرنجی­سی واردير. بو طلبه­لر اؤز اؤلکه­لرينين نوماينده­سی اولاراق قومدا ياشاييرلار. بو طلبه­لر بیر گون اؤز اؤلکه­لرینه قاییتاندا گؤردوکلرینی اوردا سویله­ییب و بیر چوخونلوغو سییاست اوزرینده گوجلو ایشلر آپاراجاقلار. بئلنچی بیر دوروم آذربایجانین باشقا شهرلرینده یوخدور.

4-      دونيا جاسوسی اؤرگوتلرین اویه­لری (عضولاری) بو شهرده متمرکز اولوب و چالیشیرلار. ايرانين نبضی بو شهرده وورولور: تئهران بئین اولسا قوم اورک­دیر! 70دن چوخ اؤلکه جاسوسی سئرويسین بو شهرده فعال­ اولدوغو بو ادعایا هن دامغاسی وورور. بو اؤلکه­نین قوم دامغاسی وورولمایان سییاسی ایشی یوخدور و بو اؤلکه­نین جومهور باشقانلاری و رهبرلری ده قوم شهرینه باش ووروب شرعی تأیید آلیب سونرا بیر ایشی گؤررلر. قوم دونیا اوزرینده ان مشهور شهرلردن بیری­دیر.

5-      بو شهرده ايرانين هر يئريندن کؤچمن وار، آنجاق، تورک­ کؤچمنلری تئهران کیمی بو شهرده چوخونلوغو یییه­له­نیرلر. بو شهر مذهبی شهر اولدوغو اوچون تئهران اشرافییت و پولچولوق کولتورو بوردا اؤزونه آزینلیق یئرین آلیر و ملت مذهب و سییاست آچیسیندان دونیایا باخیرلار. کؤچمنلرده قوم شهرینی مذهبی دورومونا گؤره سئچیرلر: نییه کی قوم شهرینین اقلیمی و مالی دورومونا هر کس دؤزه بیلمز.

6-      بو شهرین چيچيک اولدوغو اوچون ايلگی قورماق آساددير. تورکلرین توپلو شکیلده یاشاییشی و تعصوبلارینین اولدوغو بو ایلگی قورماغی آساددیریر. قوم شهری تئهرانا گؤره اسکی بیر شهردیر و بو شهرده اینسانی دوشونجه­لر و شهر یاشاییش کولتورو و ایجتیماعی دئورانماق کولتورلنیب. بو شهرین دورومونو و قایدالارین تانیساق، بو شهرده خبر یایماق و ایلگی قورماق و میللتی ایجتیماعی حرکتلره یؤنتمک راحاتجاسینا اولا بیلر.

7-      قومدا تربيت اولان حؤزه طلبه­لری اؤلکه­نین تمام شهرلرينه گئديب آراسيز ائتگی بوراخيرلار. بو بیر آیدین گئرچک­دیر کی بو اؤلکه­نین یوزده 95ی مذهب آچیسیندان دونیایا باخیرلار و لاییکلیک ادعاسی اولان کیمسه­لرین دوشونجه آلتلاریندا مذهب ائتگی­سین گؤرمک اولور. ایش برکه کئچندن آللاهی، ابلفضلی و علی­نی سسله­ییرلر! ائله بونا گؤره ده بو اؤلکه­نین یوزه 90دان آرتیغی هله کی هله­دی ماللا و دین اؤیرتمنیندن سؤز ائشیدیرلر. آذربایجان میللی حرکتینده طلبه­لرین و حؤزوی چالیشمالارین ان اؤنملی رولو و نقشی وار.

8-      تقلید مرجع­لرین توپلانتی­سینی یالنیز قوم شهرینده تاپماق اولار. اسکی داغیناق مذهبی فورما ایندی­کی دورومدا متمرکز فورمادا قومدا چالیشمادادیر و دینی دستورلار و دییشیکلر قوم شهریندن قایناقلارنیر. بو تقلید مرجع­لرینه بیزیم الیمیز چاتمیر؛ آنجاق طلبه­لر بو مرجع­لرین و آیت­الله­لارین حؤزوی کیلاسلاریندا و ائولرینده و جماعت نامازلارینین صفلرینده و ... اونلارا اللری چاتیر و اونلارین فیکیرلرینده و دئدیغی سؤزلرینده ائتگی بوراخیرلار. بیز بو بؤیوک دینی آداملارا اؤز حاق سؤزلریمیزی یئتیرمک اوچون آراسیز ایلگی قورمامالییق و طلبه­لرده کومک آلاراق بو ایشی گؤرمه­لیییک (آشاغیدان اوسته – طلبه­دن آیت­الله­آ)! یانی بیز بیر ایشلر قومدا گؤرمه­لیییک کی طلبه­لر آذربایجان میللی (سییاسی-دینی-اقتصادی-اجتماعی-هنری-...) حرکتینه قاتیلسینلار و بو طلبه­لرین کؤمه­گی ایله اؤز ائتگی­میزی دین عالیم­لرینه بوراخاق.

9-      قوم شهری آذربایجانین سینیر و مرزی شهرلریندن بیری­دیر. بو شهر ده ائله قوروه، بیجار، آستارا، انزلی، اراک، همدان، قوشاچای، سولدوز، خانا، سویوق بولاق، بوکان، سونقور، و ... باشقا سینیر شهرلر کیمی اؤنملی ساییلیر. بیز آذربایجانین باغیمسیزلیغین و اؤزگورلوغون سینیر شهرلردن باشلامالییق. قوم آزاد اولسا، تبریز آزاد اولاجاق! تئهران آزاد اولسا، اردبیل آزاد اولاجاق! ...

10-   حضرت معصومه­نین حرمی بو شهرده­دیر. حضرت معصومه ایمام­ ریضانین بیر آتادان و بیر آنادان اولان باجی­سیدیر و آذربایجانلی­لارین ایکینجی و البته یاخین زییارت یئریدیر.  خوراسان قوزئیینده مشهد شهری آذربایجان سینیرلاریندا یئرلشمه­سه­ ده، قوم شهری بیزیمدیر و زییارته گئدن میللتیمیزه بئلنچی زییارت یئرلرینین اؤنملی اولدوغو بیزی بو شهرده چالیشماغا چوخ ماراقلی ائله­ییر. جمکران کی ایمام زامانا مونتسب اولان بیر مچیددیر، هر ایل میلیونلار آذربایجانلینین زییارت یئریدیر و بو شهرده­دیر. بیزیم چوخلو دین عالیم­لریمیزین قبری بو شهرده دیر. آذربایجانین تاریخی بو شهرده یازیلیب و تبریز-قوم-نجف بیرلیگی دونیادا چوخلو ائتگی­لر بوراخیب.

11-    قوم شهرینده اولان طلبه­لرین چوخو بو رژیمدن راضی دئییل­لر و حوکومت ده بونو بیلیر. ائله بونا گؤره­ ده نئچه ایلدیر کی چالیشیر قوم شهرینی ضعیفلدیب و ائتگی­سین آلسین و نجفی گؤزه چاپسین! آنجاق، بو ایشه قادیر اولماییب. آیت­الله­لارین چوخو "ولایت فقیه" تئزی ایله موخالیفدیلر و اونو بیر بدعت کیمی گؤرورلر. شریعتمدارچی­لارین دا ساییسی کی بو رژیمدن راضی دئییل­لر بو شهرده آز دئییل و اؤنملی روللاری واردیر.

12-   تورک-فارس شیعه آچیسی بو شهرده فرقلی­دیر. تورک آیت­­الله­لاری دینی و مذهبی فارسلارا گؤره باشقا جوره دوشونورلر و بو فرقلیک طلبه­لره آیدین­دیر. تورک طلبه­لری تورک آیت­الله­لارین بینیرلر و فارسلار فارسلاری! تورک­لر دینی مسائلی چوخ رئال و لیبئرال دوشونور و مصالحه­یه یول وئریر، موسیقی­نی سئویر و اونا اؤنم وئریر. تانری­نی بشرین دوستو-یولداشی سانیر و بهشتی تبلیغ ائله­ییر، آنچاق فارس­لار چوخ رومانتیک و گوبود دینه باخیرلار و جهنمدن قورخودوللار. فارسلار کونسئرواتیر و محافظه­چی شکیلده دینه باخیرلار و دییشیکلره یول وئرمه­ییرلر، آنجاق تورکلر چوخ آزاد و اؤزگور فورمادا دینی دوشونوب اونا عمل ائدیرلر.

13-   قومدا چالیشماق ایرانیین هر یئرینده چالیشماق دئمک­دیر. قوما هر نه ائتگی بوراخسان ائله بیل ایرانین هر گوشه­سه­نیه و هر یئرینه ائتگی بوراخمیسان. بلوچ­لار، کوردلر، عرب­لر و ... گؤزلری قومدادیر و اونلاردا بوراد گئدن پروسه­نی ایزله­ییرلر.

بو نئچه اؤزليک قوم شهرينه و يالنيز قوم شهرينه آييددير. تئهران شهرينه ائتگی بوراخماغا گؤره و بو اؤلکه­ده اؤنملی ایش گؤرمک اوچون بو شهرده چاليشماق لازیمدیر. آتا-بابالار دئییبلبر "اششگی اوتوروب پالانی تاپتامازلار" J! آذربایجاندا تئهران و قوم سییاسی روللاری تبریز، اردبیل، و اورمودان چوخ-چوخ اؤنملی­دیر. تبریز سیخینتی­دا یاشاییر، هئچ بیر ریسانه یو شهرده یوخدور و سییاسی دورومدان خارابایا چئوریلیب، آنجاف، قوم شهری آذربایجانین چیرپینان سییاسی اؤره­گی اولا بیلر.  قيسساجا دئسک: آذربایجان میللی حوکومتینین کليدی قوم شهرينده­دير! (تئهران کلیدی­ ده قوم شهرینده­دیر، قوملا تئهرانی آلماق اولار و آذربایجانی اؤزگور ائتمک اولار!)

 

ائله بو سایدیغیمیز اساس­لارا گؤره بو ایل آذربایجان میللی حرکتینین تئهران و قوم قولو و بیر سیرا باشقا شهرلرین چالیشقانلارینین نظری ایله تصمیم توتموشوق:

 خورداد آی­نین 4و "سولدوز شهیدلرینین ایل­دؤنومو" جوما گونو حضرت معصومه­نین حرمینده تحصن و اعتکاف ائلییک و اؤز آنا دیلیمیزین رسمی اولماغینی ایستییک.

 

حضرت معصومه­نین حرمینین سئچیلمه­سی بیر سیرا علت­لره گؤره­دیر:

1-      بو حرمه توخونا بیلمزلر و بوردا بیر کیمسه­نی تاپدییا بیلمزلر!!؟؟ بو ایشی گؤرسه­لر شاه حوکومتینه چئوریلیب اؤزلرینه قوبو قازمیش اولارلار. نه یاخچی که وروسونلار، ازسینلر و حرمین حؤرمتینه توخونسونلار و اؤز باطینلرین ظاهیرده گؤسترسینلر.  

2-      بو رژیم آذربایجان میللی حرکتینین چالیشقانلارین لاییک، کافر و بی­دین گؤرستمک ایسته­ییر. بو ایش ایله بیز بو دامغانی پوزوب اؤزوموزو میللتیمیزین بیر پارچاسی کیمی مذهبه، و دین اصوللارینا ایناندیغیمیزی سویله­یه­ریک. بابک قالاسیندا بیزه "شراب ایچیب کئفله­نیب اویناشماغا گلیب­لر!" دئییرلر، آنجاق حضرت معصومه­نین حرمینده بو سؤزو هئچ آغیزلارینا گتیره بیلمزلر. بو حرمده بیزدن قاباق­دا بیر سیرا تحصصون­لار اولوب کی بونلار هئچ بیر ایش گؤره بیلمه­ییب!

3-      حرمین ایچینه گیریب زریحین دؤره­سینده یئره اوتوروب تحصن ائلییندن سونرا قاپیلاری باغلاسالاردا ریسانه­لرین قولاغینا یئتیره­جک و اونلار نئچه مین آدامین اوردا اولدوغونو بیله­جکلر. حرمین قاپیلارین جوما گونو سهردن ده باغلاسالار حرمین اؤنونده یئره اوتوروب اوردا تحصن ائلییه بیلریک. آنجاق هر زاددان اؤنجه تمام ریسانه­لره خبر وئریب بو ایشین اولماسین سویله­مه­ییمیز لازیمدیر.

4-      اونلار کی دئییرلر بیز اؤز شهرلریمیزده تظاهرات ائله­مه­لییک خوردادین بیرینده فورصت­لری وار. خوردادین بیری "فریدون ابراهیمی"نین (آذربایجان میللی حوکومتینین ایلکین شهیدلریندن بیرینین)  شهادت گونودور. بو گون تبریزده نئچه شهیدیمیز اولوب و "آذربایجان شهید گونو" آدلانیب. شهرلرده تظاهرات ائله­مک ایستیینلر خوردادین بیرینده تظاهراتا چیخا بیلرلر.

5-      خوردادین 4و جوما اولدوغو اوچون راحاتجاسینا هاممی گله بیلر و ایداره­لرین تعطیل اولدوغو اوچون مرخصی آلماق لازیم دئییل و بیلینمز کی کیملر بو تحصصونا قاتیلیبلار.

6-      تحصصونو سحر چاخیندان آخشاما دک ایدامه وئرجه­ییک. هر کس قوم شهرینه یئتیردی گئدیب حرمه و زریحین دؤره­سینده و یا حرمین بیر گوشه­سینده اوتوراجاق، آخشاما دک گلنلر ائله بو ایشی گؤره­جکلر، آخشام اذانینندان سونرا ناماز قیلیب هاممی ائشییه چیخیب خییابانا چیخاجاق و اؤز ایستکلرین هارایلایاندان سونرا هره اؤز ائوینه ساری قاییداجاق.

7-      هاممینین الینده چیچیک بیچیملی قرآن اولماغی و نوحه دیلی ایله حضرت معصومه­ ایله دانیشماغی چوخ گؤزل و ماراقلی اولا بیلر.

 

یا حضرت معصومه گلمیشیک قوما زییارته

دیلیمیزی دینیمیزی آلانلاردان شیکایته

یوردوموزون توپراغینین تالاندیغین حیکایته

خبر وئرک ائرمنی­لر یاراددیغی جیینایته

 

آت بئلینده ایسلام یایان تورک اوغلو تورک بیز اولموشوق

محمده، فاطیمه­یه، علی­یه قوربان اولموشوق

موسلمانلار سایی­سیندا هاممیدان چوخ بیز اولموشوق

مچیدلرین گونبزینده آی-اولدوزلار بیز قویموشوق

 

جدین حوسئینین حرمین کربلادا بیز تیکمیشیک

قارداشیوین زریحینه قیزیل نیگاره وئرمیشیک

ایندی گوناهیمیز ندیر واللاه داها بیز بئزمیشیک

دیلیمیزده دانیشماغا سنه توسل ائتمیشیک

 

سوزون سونوجو؛ اوسته­کی فورمادا:

آنا دیلیمیز رسمی اولسون

ایسته­گی ایله

خورداد آی­نین 4و جوما گونو سحردن آخشاما دک

"سولدوز شهیدلرینین ایل دؤنومونده"

قوم شهرینده، حضرت معصومه­نین حرمینده تحصن ائده­جه­ییک.

 

بیانیه شماره یک متحصنین در دانشگاه تبریز

 آذربایجان اویرنجی حرکاتی-تبریز: ما دانشجویان متحصن در ساختمان ریاست دانشگاه تبریز در اولین بیانیه پس از امضای طومار اعتراض آمیز در اعتراض به بازداشت غیر قانونی برادر دانشجویمان نادر مهد قره باغ و بی اطلاعی از وضعیت و محل بازداشت نامبرده و هم چنین در اعتراض به عدم توجه و حمایت مسئولین این دانشگاه از نادرمهدقره باغ وعدم جوابگویی مسئولین به متحصنین ، بیانیه شماره یک خود را این چنین اعلام می داریم:

پس از گذشت 6 ساعت از تحصن جمعی از دانشجویان و عدم توجه مسئولین به خواسته هایشان  اعلام می گردد چنانچه تا ساعت 12 ظهر امروز پنج شنبه ۳/۳/۸۳ نادر مهد قره باغ در جمع متحصنین حاضر نگردد حق اقدامات بعدی را برای خود محفوظ میداریم که این اقدامات طی بیانیه شماره 2 منتشر خواهد شد.

 

اورمودا سلطانی و نورمحمدی اطلاعات طرفیندن توتوقلانیب

آذربایجان اویرنجی حرکاتی-اورمو: خورداد آیینین ایکیسینده اورمو شهرینده توتوقلانمالار داوام ائدیردی.کئچن گون اورمو بیلیم یوردونون اؤیرنجی لریندن آراز سلطانی و بهنام نورمحمدی  اطلاعات قوه لری طرفیندن توتوقلانیب و هاردا ساخلاندیقلاریندان خبر یوخدور.

آلدیغیمیز خبرلر اساسیندا  اطلاعات قوه لری بویولداشلاریمیزین ائولرینه یورویوب اونلاری ائودن آپاریبدیرلار. توتوقلانان اویرنجی لرین آتالاری اورمونون اطلاعاتینا موراجیعت ائتدیکده اونلارا دئییلیب کی بیر هفته دن سونرا گلسه نیز، سیزه اونلاریلا گوروش ایمکانی وئریله جکدیر.

 

آخرین خبر از وضعیت بازداشت شدگان تبریز:

طی 24 ساعت گذشته صدها نفر از بازداشت شدگان تبریز آزاد شدند

بر اساس خبری که از منابع موثق دریافت کرده ایم همزمان با قیام ضد آپارتاید مردم تبریز، در روز اول خرداد، بیش از 500 نفر بازداشت شده بودند که از این میان تنها قریب به 50 نفر همچنان در زندان تبریز در حبس بسر می برند. اکثریت قریب به اتفاق بازداشت شدگان به شدت ضرب و شتم و حتی در مواردی شکنجه شده اند.

 

  شهرهای تورک نشین در وضعیت حکومت نظامی هستند

اخباری که از شهرهای مختلف به دستمان رسیده است موکدا حکایت از آن دارد که، همه شهرهای تورک نشین و بخصوص شهرهایی که در قیام  سال گذشته شرکت کرده بودند در وضعیت حکومت نظامی قرار دارند.

در این میان در معابر عمومی شهرهای تبریز، اردبیل، اورمیه، مرند، اهر، زنجان، سولدوز، قوشاچای، مغان و مشکین شهر در مقایسه با دیگر شهرها نیروهای مسلح بصورت گسترده تری حضور دارند و به ارعاب مردم مشغولند. حتی گفته می شود که سطح تدابیر امنیتی در شهرهای تورکمن نشین استان گلستان نیز افزایش یافته است.

 

مسئولیت مستقیم فاشيسم فارس در سرکوب

 قيام ملي ۱ خرداد ۸۶ در شهر تبريز

علي رغم بازداشت، احضار و تهديد هزاران نفر از فعالين حركت ملي آذربايجان در هفته هاي اخير و اعمال تدابير شديد امنيتي و نظامي در سطح شهرهاي آذربايجان،مردم جسور و سلحشور تبريز در روز ۱ خرداد با حضور حماسي خود در مراكز مهم شهر ( راستا كوچه، بازار، ساعات قاباغي، آبرسان و … ) و با راه اندازي تظاهراتخياباني و سردادن شعارهاي ملي از قبيل ” هاراي هاراي من تؤركم” ، ” ياشاسين آذربايجان” ، ” اؤلؤم اولسون فاشيزمه” ، ” آناديلينده مدرسه اولماليدير هركسه”، ” توتولانلار گرك آزاد اولسون” ، جوّ شديد امنيتي و نظامي را شكستند.

 فاشيسم فارس مستقيماً قيام ملي ۱ خرداد ۸۶ تبريز را سركوب كرد

علي رغم بازداشت، احضار و تهديد هزاران نفر از فعالين حركت ملي آذربايجان در هفته هاي اخير و اعمال تدابير شديد امنيتي و نظامي در سطح شهرهاي آذربايجان،مردم جسور و سلحشور تبريز در روز ۱ خرداد با حضور حماسي خود در مراكز مهم شهر ( راستا كوچه، بازار، ساعات قاباغي، آبرسان و … ) و با راه اندازي تظاهراتخياباني و سردادن شعارهاي ملي از قبيل ” هاراي هاراي من تؤركم” ، ” ياشاسين آذربايجان” ، ” اؤلؤم اولسون فاشيزمه” ، ” آناديلينده مدرسه اولماليدير هركسه”، ” توتولانلار گرك آزاد اولسون” ، جوّ شديد امنيتي و نظامي را شكستند. اين در حالي است كه عوامل آپارتايد به زعم خود انتظار هيچ گونه تجمع و تظاهراتي رانداشتند. نكته جالب اين است كه برخلاف برخوردهاي قبلي فاشيسم فارس كه به واسطه عوامل محلي خود در آذربايجان انجام مي‌گرفت، اينبار سركوب ملت آذربايجان را توسطنيروهاي سركوبگر يگان ويژه فارس انجام دادند. بطوريكه جلادان خوناشام فاشيسم فارس وحشيانه جوانان غيور تبريز را به خاك و خون كشيدند و با باتوم فقط به سر وصورت تظاهرات كنندگان مي زدند و با ناجوانمردي مردم بي دفاع و دست خالي تبريز را با وحشي ترين نوع ممكن سركوب كردند و در اين عمل جنايت كارانه خود حتي به زنان و كودكان نيز رحم نكردند.
برخورد فاشيستي لايه شئونيستي حاكميت با ملت مظلوم آذربايجان و مردم قهرمان پرورتبريز نشانگر موارد زير مي باشد:
۱ - فاشيسم فارس نيت پليد و تفكر نژادپرستانه خود را كه ساليان سال پنهان كرده بود‌ آشكار ساخت.
۲ – حاكميت فاشيستي و فارس زده ايران نشان داد كه ملت آذربايجان را شهروند ايران حساب نكرده و به آنان به ديده دشمن و بيگانه نگاه مي‌كند.
۳ – برخورد اشغالگرانه فاشيسم فارس نشان داد كه آذربايجان در واقع تحت اشغال اين خوناشامان نژادپرست واقع شده و بديهي است ملت آذربايجان بايستي با آگاهي، مقاومت و مبارزه خود از حقوق ملي و قانوني خود دفاع نمايند.
۴ – طيف عقلاني و آذربايجانياني كه در داخل حاكميت هستند بايستي موضع خود را مبني بر محكوم نمودن اينگونه وحشيگري ها و سركوبها اعلام نمايند تا در دادگاه تاريخ مورد سرزنش ملت آذربايجان قرار نگيرند.
در پايان لازم به ذكر است ملتي كه با اين همه فشار، خفقان و سركوب جسورانه بدون
ترس به خيابانها ريخته و نداي آزادي مي‌دهد، پيروز واقعي اين ميدان مبارزه است.


“گله جك بيزيم دير”

قايغي كئشلر
۲/۳/۱۳۸۶

. 

اهر در وضعیت حکومت نظامی است

اهرلی: تمامی عبور و مرور و تردد خودرو ها کنترل می شود. شهر در وضعیت کاملا نظامی است و نیروهای رژیم در آماده باش به سر می برند. مامورین، بسیجیان و نیروهای به اصطلاح ضد شورش در تمامی چهارراه های شهر مستقر شده اند.

هیچ کس حق ایستادن و حتی کوچکترین مکثی را در خیابان و یا پیاده رو ندارد. چهارراه شهرداری ، میدان معلم ، میدان آزادی، میدان امام، چهارراه فرمانداری، ورودی و خروجی شهر، میدان بهار ، سه راه دانشسرا ، چایکنار و روبروی سینما مملو از مامورین مسلح و نیروهای امنیتی است. آنها مشکلاتی را نیز برای شهروندان و خانواده ها ایجاد کرده اند.

 

خانواده های بازداشت شدگان تبریز آماده اعتراض می شوند

به دلیل شمار کثیر بازداشت شدگان در تبریز و بی اطلاعی خانواده ها از سرنوشت دستگیر شدگان، جمعی از خانواده های تبریزی برای تجمع آماده می شوند. در این خبر تاکید شده است که عدم اطلاع رسانی رژیم آپارتاید از اوضاع بازداشت شدگان می تواند معانی ای چون ربایش و حتی سربه نیست کردن جوانان بازداشت شده  را به همراه داشته باشد.

 

چشمهای آذربایجان به سولدوز دوخته شده است

سولدوز همچون شیری در زنجیر می غرد

بزودی نخستین سالروز قیام سرخ، جسورانه و غیرتمندانه مردم سولدوز علیه رژیم آپارتاید فرا می رسد. بیانیه هایی که از طرف فعالین حرکت ملی در سولدوز منتشر شده، از جوانان دلاور این شهر درخواست کرده است تا سالروز قیام سولدوز بر علیه رژیم آپارتاید به پا خیزند. در حال حاضر سولدوز غرق در هیجان است.

رژیم آپارتاید جهت مهار قیام سولدوز، هزاران تن از نیروهای مسلح غیر بومی خود را راهی این شهر قهرمان کرده است. گفته می شود اوضاع در شهر به شدت امنیتی است. اما شیر شیر است گرچه به زنجیر است!